Miksebaan 189, Brasschaat
Veerle Vantorre

Veerle Vantorre


Bewust van de variatie die zich in het autismespectrum bevindt, ga ik met plezier op zoek naar de gepaste antwoorden op gestelde uitdagingen. Daarvoor gebruik ik mijn kennis van het autistische denken, dat net iets anders verloopt dan het neurotypisch denken. De persoonlijke manier waarop autisme tot uiting komt, is een erg boeiend gegeven dat verplicht tot een individuele aanpak. Dit is ook mijn manier van werken. Ik put hiervoor uit mijn jarenlange ervaring met autisme, die ergens begon in 2004. En ik ga vooral aan de slag met het individuele verhaal van elke cliënt, de persoonlijke noden, sterktes en motivatie. Dat kan gaan om een korte passage of een langer durend traject. Mijn werk als educatief medewerker bij Autisme Centraal, helpt me om mijn blik op autisme voortdurend scherp te stellen.

Zowel met heel praktische vragen rond autisme als met nood aan verklaringen en tips kan je bij mij terecht.
Concreet wil dat zeggen:
  • met vragen in verband met autisme. En dit zowel van een ouder van een kind met autisme, als van een persoon met autisme zelf.
  • met specifieke uitdagingen als rechtstreeks gevolg van autisme zoals inzichtelijke moeilijkheden, eetproblemen, gebrek aan motivatie, sociale inzichten die ontbreken, moeite met samenspelen, verwerkingsmoeilijkheden na de diagnose… En dit zowel voor een ouder van een kind met autisme, als voor een persoon met autisme zelf.
  • voor een persoonlijke uitleg over hoe het autisme zich manifesteert bij jouw kind. En waarmee er aldus in de dagelijkse praktijk rekening kan gehouden worden. Deze uitleg geef ik dan in groep aan rechtstreeks betrokkenen zoals grootouders, goede vrienden, tantes en nonkels… Deze groepssessies kunnen ook aan huis gegeven worden.
  • voor een begeleidingsgesprek gelinkt aan EHBA, Eerste Hulp Bij Autisme. Dit wordt ingericht voor ouders van een kind dat net een diagnose autisme te verwerken kreeg. Meer informatie hierover vind je op www.inzichtvzw.be . De aanvraag voor zo’n begeleidingsgesprek kan u indienen via deze website.
Wie is er welkom? Zowel jonge kinderen als pubers en jongvolwassenen met autisme. Mensen met autisme zelf of ouders, grootouders, broers en zussen en begeleiders. Mensen uit het hele autistische spectrum, dat wil zeggen van een hoge begaafdheid tot een verstandelijke beperking.